222 2324iconmonstr-facebook-4-icon images gmail-icon

sobota 21. prosince 2013

FOODTRIP#5 GREENWICH MARKET - LONDON 4/5

Asi už budeme muset vlízt do nějakýho pajzlu, protože poslední dobou píšeme samé ódy na ty nejlepší místa. Dneska už vás čeká poslední gastro zážitek z Londýna, příště už si dáme jenom takovej malej britskej random. Jídelní samozřejmě.

Při výletu na Greenwich nám bylo od místního domorodce (zdravíme Sisku!) doporučeno zastavit se v Greenwich Market. Ani nevím, co jsem od toho čekala, ale to, co se tam odehrálo, rozhodně ne. Greenwich Market je zastřešené tržiště (takový malý Covent Garden), kde najdete stánky s jídlem a handmade cetkami. Nás teda zajímalo spíš to jídlo, ale trh jsme prolezly celý, i když to bylo celkem náročné, vzhledem k tomu, že to tam vypadalo spíš jako v mraveništi (ještě aby ne, když jsme tam byly v neděli po poledni!).

Stánky s jídlem zabíraly asi polovinu tržiště a byl to jedním slovem masakr. Já jsem to musela obejít asi 4x, než jsem se rozhodla, co si vůbec dám. Každý stánek reprezentoval nějakou zemi a předpokládám, že jídlo vařili i prodávali zástupci jednotlivých národností. Od Portugalska, přes Francii, Indii, Thajsko, až po Hawaii a Brazílii.

Já jsem se nakonec rozhodla pro moje oblíbené kari. Jenže které? U thajského stánku vypadalo dokonale všechno. Nakonec jsem skončila se zeleným kari s kuřecím masem, cuketou a rýží. Na to nejde napsat nic jiného než foodporn. Jednoznačný kandidát na jídlo roku. To prostě ani nejde popsat, jak dobré to bylo. 

Na Greenwichi letí i "Hot Vegan Food"!
Portugalci a jejich Chorizo

Roza měla Lamb wrap. Její jídlo zmizelo tak rychle, že se bohužel ani nepodařilo zachytit na fotografii.
Roza "napadlo by Vás někdy jíst na trhu jehněčí maso v tortile? Mě teda ne, a protože jehněčí maso miluji, tak jsem si ho dala, a nelitovala jsem.Vystála jsem mega dlouhou frontu, zaplatila 5 liber, a dostala naprosto luxusní jídlo. Jehněčí tortila lehce pálila, obsahovala zakysanou smetanu, rajčata, cibuli a velice dobré koření. Jo kdyby se to prodávalo u nás, tak to jim každý den :D 
Najdete tu vážně vše od domácích chlebů až po sýry

Italské smažené koule

Holandské lívanečky
Znáte brazilské churros?

A pomalu přecházíme do sladké sekce plné cupcakes!


S Rozou jsme neodolaly a daly si i sladkou tečku. Já Banana bread a Roza Oreo cupcake

Greenwich Market jsme si opravdu užily a při návštěvě Londýna bych ho určitě přidala do must-see listu. 
Dáváme 5 hladových žaludků a brečíme steskem!



Sincerely Yours,
Kája a Roza



Žádné komentáře:

Okomentovat