222 2324iconmonstr-facebook-4-icon images gmail-icon

neděle 6. října 2013

PRG#5 IKEA

Naše nejdražší Ikeo,
co jsi nám to provedla? Vždyť my tě tolik milujeme a pravidelně tě navštěvujeme od chvíle, kdy se v ČR narodila tvoje první prodejna (v té době jsme ovšem chodily hlavně do kuliček!). A ty nás takhle zradíš zrovna, když o tobě chceme psát do našeho deníčku. Roza ti dokonce nechtěla dát žádný žaludek! Až tak jsi nás zklamala. Chceme ti říct, že nás to moc mrzí a doufáme, že příště si reputaci napravíš!
Tvoje 
Kája a Roza

Ano, je to tak, přichází nečekané. Negativní recenze na restauraci v Ikee.
Chodíme se tam najíst už roky, proč by taky ne, hodně zábavy za mini ceny. A koňské kuličky nás teda vážně neodradily! Navíc jejich mandlový dort je prostě ♥. Tentokrát jsme ale vážně přestřelily. Dávat si nejdražší jídlo v nabídce se občas prostě nevyplácí.
P1150451 Pokud jste někdo v Ikee nebyl (takový člověk existuje?), restaurace funguje jako kantýna. Dezerty, saláty a polévky si nabíráte sami, hlavní jídla vám na talíř kydnou (pardon ze ten výraz, ale nic doslovnějšího mě nenapadlo :D) vysmátí kuchtíci.

Tentokrát jsme chtěly vyzkoušet něco nového, takže jsme sáhly po dezertech v kelímcích, Roza si vybrala čokoládový pudink se šlehačkou tvařící se, že je primárně určen pro děti, a já poněkud "luxusnější" dezert ve skleničce se šlehačkou, karamelem a ovocem vespod. Naše oko zahlédlo ještě mísy s dvěma druhy profiterolek, takže jsem každá jednu ukořistily jako sladký bonus. No a jako hlavní chod padla za oběť hovězí roštěná na portském víně s houbovo-bramborovými medailonky za 129,-, což je jedno z nejdražších jídel, co tam můžete potkat (většina se pohybuje kolem 80,- - 90,-).
P1150448 Uznávám, dávat si hovězí roštěnou v podstatě v závodní jídelně, je celkem risk a nám se teda nevyplatil. Stupeň tuhosti masa byl tak na 9/10. Což mělo za následek to, že Roze se opět při krájení omáčka katapultovala snad všude, kam mohla. Tudíž má Roza až do odvolání zákaz objednávání hovězího masa v restauracích! Omáčka byla ovšem dobrá a bramborovo-houbové medailonky naprosto super.
2 Rychlostí blesku popojedem k dezertům. Představte si čokoládový pudink značky Clever za 4,90,- z Billy. Ano, takový ten ve vysokém kelímku s fejkovou šlehačkou navrchu. Dejte ho do modrého plastového kelímku, polijte ho jakousi červenou omáčkou a tradá! Máte přesně Rozy dezert. Největší zábavou, kterou nám tento nepříliš přitažlivý kelímek přinesl bylo, jak ho vcelku vyklopit na talíř a zkoušet, jak se pěkně klepe :D. K mé skleničce plné šlehačky bych řekla pouze to, že nejvíc mě na ní zaujaly kompotované hrušky vespod. Myslím, že to mluví za sebe.
1 No a finále v podobě profiterolek! Teda spíše mé profiterolky a Rozy králičího bobku (obávám se, že kdyby se konala soutěž o to, kdo má na svém foodblogu nejvíc fekální tematiky, jasně vyhrajeme :D). Moje profiterolka byla naprosto standartní, povedená profiterolka. Rozy králičí bobek byl prej pěkně hnusnej :D. Jestli jste si nevšimli, Roza musí mít vždy něco extra :D.

Tímto bych to radši dnes ukončila. I když se tahle ikeácká návštěva moc nepovedla, příště tam zavítáme stejně, protože je to tam prostě levný, dobrý (výjimka potvrzuje pravidlo) a minimálně bezedná sklenička a mandlový dort nás budou bavit vždycky.

Normálně by to bylo za tři, ale dnes bohužel pouze jeden hladový žaludek z pěti!



Jak se tam dostanete?
IKEA Černý Most - ze zastávky Černý Most kyvadlovým autobusem zdarma

Kája a Roza

Žádné komentáře:

Okomentovat