222 2324iconmonstr-facebook-4-icon images gmail-icon

pondělí 28. října 2013

FOODTRIP#1 NA PAŠINCE

Je to tak, první recenze restaurace mimo Prahu! Musím říct, že jsem se na psaní článku velice těšila, protože restauraci Na Pašince navštěvuje naše rodina již několik let, a NIKDY jsme tam nejedli nic, co by nám nechutnalo. Na Pašinku  (jak my říkáme "jedeme na Kaňk") jezdíme až z daleké Prahy, což je cca 60 km, a jezdíme tam jenom kvůli jídlu, takže to máme pomalu jako celodenní výlet, a někdo by nás mohl dokonce považovat za blázny, ale co máme dělat, když tam tak dobře vaří ?! :D
V sobotu jsme tedy jeli s rodinou ( = více fotek, více recenzí!) na Kaňk a poprvé jela i Kája. Restaurace otevírá v 11:00, což bychom dokonce i stihli, ale byla kolona, takže jsme přijeli až v 11:20, a to už bývá problém. O kvalitách restaurace Vás nechceme přesvědčovat, ale když jsou 20 minut po otevření pouze dva stoly volné, to už značí kvalitu :D
P1150532
Naštěstí jsme tedy místo sehnali, a začalo naše klasické bádání nad tím, co si dneska dáme. Na Pašince to funguje tak, že nabídku jídel najdete napsanou na tabulích v hlavní místnosti, a tak nemusíte čekat na jídelní lístek, což je docela výhoda. 

Polévky jsou vždy na výběr dvě, dnes husí vývar a dýňová krémová. Já jsem volila vývar a Kája dýňovou.  
Husí vývar jsem zde měla poprvé, většinou si dávám hovězí, a byla to příjemná změna. Nudle domácí, tři velké játrové knedlíčky (nebyla bych to já, aby se nestala tradiční nehoda, a tak se mi opět katapultoval játrový knedlíček na šálu, tričko a kalhoty :D). Po polévce litujete toho, že jste si jí dali, protože vás tak naplní, že na další chod nemáte ani pomyšlení, ale při další návštěvě, tuto "chybu" zase zopakujete :D 
P1150498
Husí vývar s játrovými knedlíčky, domácími nudlemi a zeleninou, 54,-
Kája a její první dýňová na Kaňku :) Její chuť je jedinečná, polévka je krémová, doplňují ji krutony a dýňová semínka. (dodatek od Káji: ♥♥♥)
P1150501
Dýňová krémová z pečených dýní, 49,-

Milujeme čerstvé limonády! Zázvorová, citronová a novinka melounová - opravdu velice dobrá a osvěžující. Doporučuji i Americkou limonádu. Cena za melounovou limonádu je 55,-, ale upřímně, kdy naposledy jste měli melounovou limonádu? Takže cena odpovídající kvalitě i kvantitě :D
P1150502
Hlavních jídel je na výběr okolo deseti. Přiznám se, že u názvů se vždycky zaseknu a nevím, co si mám dát :D Všechno si dát nemůžu, a tak většinou volím pro mne největší exotiku, ale pokud je v nabídce hrušková omáčka, tak mám jasno hned. To prostě miluji! A v sobotu jsem měla štěstí :)

Objednala jsem si tedy krůtí prsa s hruškovou omáčkou a bramborové lokše. Hrušková omáčka byla docela sladká, ale jako vždy výborná, maso a lokše také. Moc nevím, co psát, když tomu nemám co vytknout :D Porce se zdá být malá, ale věřte mi, že není. Cena příjemných 104,-.
P1150507
 Křehká krůtí prsa, hrušková omáčka a bramborové lokše, 104,-

Jak už jsem psala v úvodu, jela i moje rodina, a tak máme o jedno jídlo více (teta měla to samé jako Kája, a sestřenice jenom bramborovou kaši, tak to asi nemá cenu popisovat :D)
Vídeňskou roštěnou si objednal strýček a byl nadšený, ostatně jako vždy, když jsme na Kaňku :) Musela jsem ochutnat a omáčka byla tak dobrá, že bych si doobjednala i jeho jídlo, brambory krásně opečené, maso nebylo tuhé. Na talíři nezbylo nic.
P1150511
Vídeňská roštěná, kořeněné pečené čtvrtky brambor ve slupce a pečené cuketky, 115,-

Kája si při první návštěvě na Kaňku objednala telecí kotletky se špenátem a gratinované brambory. Bylo to složité rozhodování co si dát, ale myslím, že velkou roli hrál na výběru tohoto jídla i špenát, který miluje :) Maso odpadávalo od kosti, brambory skvěle upečené, špenát zmizel okamžitě. Co si budeme povídat, Na Pašice to prostě umí!
P1150512
Telecí kotletky s parmezánovou krustou, čerstvý špenát a gratinované brambory, 125,-

Pokud jste normální, a máte již po polévce a hlavním jídlu nacpaný žaludek tak, že nedojdete ani k autu, pravděpodobně si zákusek a kafe dávat nebudete, my ale normální nejsme, a tak si s chutí a vědomím, že nám zase bude špatně, a k tomu autu sotva dojdeme, kafe i zákusek dáme :D

Za ta léta, co na Kaňk jezdíme, máme oblíbený dort Marengo, ALE při posledních návštěvách mu na paty začal šlapat kokosový dort! Znáte zmrzlinu Eskymo? Tak přesně tak chutná kokosový dort! Jeho chuť Vás zmate, protože je to opravdu chuť, jakou znáte ze zmrzliny Eskymo. Náplň dortu je lehce kokosová, doplněna čokoládovými kousky, vršek i spodek dortu z lehkého těsta, které je také neuvěřitelně dobré. K dortu se podává kopeček pravé šlehačky.
P1150519
Kokosový dort, 59,-

Jako poslední tečku k dortu jsme si dali Caffé latte, které je doplněno sušenkou. Musím podotknout, že Káji latte bylo vylito na zem a na její kalhoty, takže jsme tentokrát obě odcházely i se suvenýrem na oblečení. (dodatek od Káji: já za to nemohla! :D)
P1150521
 Caffé latte, 38,-

Pokud Vás po jídle přepadnou myšlenky, že musíte něco zhubnout, doporučuji lehkou procházku po Kutné hoře, kde je mnoho zajímavých věcí k vidění. Mezi naše oblíbence patří prodejna Koh-i-noor, antikvariát a galerie GASK.
P1150539
Kutná hora

Jediné mínus bych dala za zdejší wc, které je sice čisté, ale bohužel dveře jsou nefunkční, a tak se na toaletě nezavřete, což je teda docela problém :D

Naše hodnocení není překvapivé, dáváme pět hladových žaludků z pěti! To jinak ani nejde :) Skvělé jídlo, skvělá obsluha, žádné čekání, příznivé ceny :)



Kde skvělé jídlo najdete?
Kaňk, Kutná hora, restaurace se nachází u kruhového objezdu 

Otevírací doba 
                                                           Pondělí - čtvrtek - 10:00 - 15:00
                                                           Pátek, Sobota - 11:00 - 22:00
                                                           Neděle -11:00 - 15:00


Moje pětiletá sestřenice na otázku "kam chceš jet o víkendu na výlet?" odpovídá jasně "na Kaňk!" :)

Hezký zbytek týdne
Roza a Kája

Žádné komentáře:

Okomentovat